Fröknäcke med bovete

Du behöver 0.5 dl solroskärnor 0.5 dl linfrön 0.5 dl sesamfrön gärna både svarta och vita 0.5 dl boveteflingor 0.5 dl majsmjöl 1 msk rapsolja...

Tillagningstid: 10 minuter
16 portioner

Du behöver

  • 0.5 dl solroskärnor
  • 0.5 dl linfrön
  • 0.5 dl sesamfrön gärna både svarta och vita
  • 0.5 dl boveteflingor
  • 0.5 dl majsmjöl
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl kokande vatten
  • 1 msk flingsalt

Gör så här

1
Värm ugnen till 150 grader. Häll frön, boveteflingor, majsmjöl och olja i en bunke.

2
Häll på vatten och blanda ordentligt. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt. Täck med ännu ett bakplåtspapper och kavla ovanpå så att du får en tunn, jämn kaka.

3
Ta bort det översta papperet och strö över flingsalt. Grädda i cirka 30 minuter eller tills kakan fått fin färg och är frasig. Låt svalna och bryt i bitar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top