Frittata (Spaghettiomelett)

Du behöver 6 st ägg 3.5 msk vatten 2.5 msk parmesanost riven 1.5 dl ost t 1.5 tsk citronskal finrivet 1 st vitlöksklyfta pressad salt...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 6 st ägg
  • 3.5 msk vatten
  • 2.5 msk parmesanost riven
  • 1.5 dl ost t
  • 1.5 tsk citronskal finrivet
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • salt och vitpeppar
  • rosmarin hackad, färsk
  • spaghetti (4-5 dl)
  • olivolja till stekning

Gör så här

1
Vispa ihop äggen i en skål med vatten, ost, citronskal och kryddor. Vänd ner den kokta spaghettin i äggblandningen.

2
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Häll i omelettsmeten och stek omeletten guldgul på ena sidan. Minska värmen och vänd den med hjälp av en tallrik och stek den också på den andra sidan till en fast kaka. Skär omeletten i tårtbitar och servera med sallad.


Kommentar:
Italienska husmödrar använder ofta pastarester till omelett – på samma sätt som spanjorerna gör tortilla, omelett med överbliven potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top