Du behöver
- 1 st stor rödlök
- 250 g grön sparris
- 140 g bacon
- olivolja att steka i
- salt
- 1 dl ricottaost
- 1 msk dijonsenap
- 10 st ägg
- 2 dl finriven parmesanost
- 0.5 dl finhackad timjan
- 1 dl vatten
- 0.25 tsk salt
Garnering
timjan plockade blad
finriven parmesanost
sallad och bröd till servering
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala rödlöken och skär i smala klyftor. Skär eller bryt bort den nedersta delen av sparrisen. Dela baconet i bitar.
Stek löken mjuk och glansig i olivolja. Stek sparrisen i omgångar tills den mjuknat men är spänstig. Salta. Stek baconet, hälften åt gången, till fin färg.
Vispa ihop ricottaost, dijonsenap, ägg, parmesan, timjan, vatten och salt i en bunke.
Lägg lök och bacon i smord stekpanna eller form (22 centimeter i diameter). Häll på äggstanningen och toppa med sparrisen. Stek i mitten av ugnen i 20–25 minuter. Strö på timjan och parmesan. Servera med en sallad och ett gott bröd.
Frittatan får fyllig och god smak av dijonsenap, parmesan och bacon.
Lägg sparrisen ovanpå så blir den riktigt snygg.