RECEPT FRÅN IK

Frittata med sparris

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st stor rödlök
  • 250 g grön sparris
  • 140 g bacon
  • olivolja att steka i
  • salt
  • 1 dl ricottaost
  • 1 msk dijonsenap
  • 10 st ägg
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 0.5 dl finhackad timjan
  • 1 dl vatten
  • 0.25 tsk salt
  • Garnering

  • timjan plockade blad
  • finriven parmesanost
  • sallad och bröd till servering

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. 

2

Skala rödlöken och skär i smala klyftor. Skär eller bryt bort den nedersta delen av sparrisen. Dela baconet i bitar.

3

Stek löken mjuk och glansig i olivolja. Stek sparrisen i omgångar tills den mjuknat men är spänstig. Salta. Stek baconet, hälften åt gången, till fin färg.

4

Vispa ihop ricottaost, dijonsenap, ägg, parmesan, timjan, vatten och salt i en bunke.

5

Lägg lök och bacon i smord stekpanna eller form (22 centimeter i diameter). Häll på äggstanningen och toppa med sparrisen. Stek i mitten av ugnen i 20–25 minuter. Strö på timjan och parmesan. Servera med en sallad och ett gott bröd. 


Kommentar:
Frittatan får fyllig och god smak av dijonsenap, parmesan och bacon. Lägg sparrisen ovanpå så blir den riktigt snygg.

Recept