Du behöver
- 1 st gul lök
- 2 st röda paprikor
- 3 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk chilipasta
- 1 burk krossade tomater 400g
- 0,5 tsk salt
- 1 msk råsocker
- 1 msk rödvinsvinäger
- 300 g nötfärs
- 1 burk svarta bönor 400g. Avrunna, sköljda
- 1 pkt nachochips ca 150g
- 3 dl riven ost t.ex. cheddar
Till garnering och servering
Picklad lök köpt eller hemlagad
1 st jalapeño
1 kruka koriander
lime klyftor
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och hacka paprikan. Fräs det hackade i oljan cirka 3 minuter. Blanda i tomatpuré, chilipasta och krossade tomater. Smaka av med salt, råsocker och vinäger. Sjud såsen cirka 10 minuter.
Fräs färsen smulig i en het stekpanna, cirka 5 minuter, och blanda med såsen. Tillsätt bönorna, späd med lite vatten om det behövs, koka upp och sjud cirka 10 minuter.
Lägg chipsen i en oljad pajform. Lägg i färsröran. Toppa med osten. Sätt formen i mitten av ugnen 10–15 minuter, passa noga så att chipsen inte bränns.
Garnera med skivad jalapeño och koriander. Servera med picklad lök och limeklyftor.