RECEPT FRÅN IK

Frito pie med nötfärs

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st röda paprikor
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk chilipasta
  • 1 burk krossade tomater 400g
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk råsocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 300 g nötfärs
  • 1 burk svarta bönor 400g. Avrunna, sköljda
  • 1 pkt nachochips ca 150g
  • 3 dl riven ost t.ex. cheddar
  • Till garnering och servering

  • Picklad lök köpt eller hemlagad
  • 1 st jalapeno
  • 1 kruka koriander
  • lime klyftor

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och hacka paprikan. Fräs det hackade i oljan cirka 3 minuter. Blanda i tomatpuré, chilipasta och krossade tomater. Smaka av med salt, råsocker och vinäger. Sjud såsen cirka 10 minuter.

2

Fräs färsen smulig i en het stekpanna, cirka 5 minuter, och blanda med såsen. Tillsätt bönorna, späd med lite vatten om det behövs, koka upp och sjud cirka 10 minuter. 

3

Lägg chipsen i en oljad pajform. Lägg i färsröran. Toppa med osten. Sätt formen i mitten av ugnen 10–15 minuter, passa noga så att chipsen inte bränns.

4

Garnera med skivad jalapeño och koriander. Servera med picklad lök och limeklyftor.


Recept