Du behöver

  • 100 g risnudlar tunna
  • 20 st rispapper torkade
  • 200 g vitkål strimlad
  • 2 st morötter rårivna
  • 1 st zucchini råriven
  • 2 dl böngroddar
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar malen
  • matolja till fritering

Gör så här

1
Blötlägg risnudlarna i 30 minuter så de blir mjuka. De behöver inte kokas. Skär dem rakt över ett par gånger, då blir de inte så långa och lättare att hantera.
2
Pensla rispapprena med vatten. Det är bättre än att blötlägga dem. De blir mjuka, men inte genomblöta och får därmed finare färg när de friteras.
3
Blanda nudlar, grönsaker, fisksås, salt och svartpeppar.
4
Lägg ut ett rispapper, lägg på en dryg matsked av grönsaksblandningen. Vik in kanterna och rulla ihop. Lägg dem på ett fat. Rispappret klibbar ihop av sig själv efter en stund. Rulla ihop resten av vårrullarna.
5
Häll olja i en wokpanna, en större kastrull eller stekpanna. Det bör vara cirka 3 cm djupt. Hetta upp oljan. Lägg i en bit vitt bröd, om det bubblar och brödet blir brunt är oljan tillräckligt varm. Fritera vårrullarna i omgångar, låt dem rinna av på ett hushållspapper. Servera dem med någon av dippsåserna eller bara lite soja.

Kommentar:
Denna rätt är vietnameserna världsmästare på. Även den gång vi åt på ett ställe som egentligen inte var särskilt bra, så var i alla fall vårrullarna jättegoda. Det går utmärkt att blanda i till exempel räkor, kyckling eller kött.

Recept // Fler grönsakerrecept