Du behöver
- 4 små skivor vitt formbröd eller kompakt rågbröd
- smörgåsmargarin
- 4 salladsblad
- 400 g färsk eller tinad spättfilé
- 1/2 dl siktat vetemjöl
- Frityrsmet:
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl kallt vatten
- 2 msk bakpulver
- 2 msk vinäger
- frityrolja
- salt
- ca 1 dl remouladsås
- 4 citronklyftor
Gör så här
1
Bred brödskivorna och lägg på sallad. Halvera stora filéer på längden. Dutta fiskytorna lätt med kökspapper och vänd dem sedan i vetemjöl.
2
Vispa ihop mjöl, vatten, bakpulver och vinäger till en jämn smet. Vänd fiskfiléerna i smeten och fritera dem sedan 3-4 minuter i 180 grader varm olja, använd termometer. Ta upp med hålslev, låt droppa av på kökspapper och salta.
3
Servera genast på salladsbäddarna med remoulad och citron till.