Friterad spättfilé

Du behöver 4 små skivor vitt formbröd eller kompakt rågbröd smörgåsmargarin 4 salladsblad 400 g färsk eller tinad spättfilé 1/2 dl siktat vetemjöl Frityrsmet: 2...


4 portioner

Du behöver

  • 4 små skivor vitt formbröd eller kompakt rågbröd
  • smörgåsmargarin
  • 4 salladsblad
  • 400 g färsk eller tinad spättfilé
  • 1/2 dl siktat vetemjöl
  • Frityrsmet:
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl kallt vatten
  • 2 msk bakpulver
  • 2 msk vinäger
  • frityrolja
  • salt
  • ca 1 dl remouladsås
  • 4 citronklyftor

Gör så här

1
Bred brödskivorna och lägg på sallad. Halvera stora filéer på längden. Dutta fiskytorna lätt med kökspapper och vänd dem sedan i vetemjöl.

2
Vispa ihop mjöl, vatten, bakpulver och vinäger till en jämn smet. Vänd fiskfiléerna i smeten och fritera dem sedan 3-4 minuter i 180 grader varm olja, använd termometer. Ta upp med hålslev, låt droppa av på kökspapper och salta.

3
Servera genast på salladsbäddarna med remoulad och citron till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top