Friterad kolja med limebroccoli

Du behöver 500 g koljafilé eller torskfilé salt 1 dl vetemjöl 1 st ägg lättvispat 2 dl pankoströbröd matolja till fritering 250 g broccoli 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g koljafilé eller torskfilé
  • salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 st ägg lättvispat
  • 2 dl pankoströbröd
  • matolja till fritering
  • 250 g broccoli
  • 1 st lime
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Till servering

jasminris nykokt
sweet chilisås

Gör så här

1
Skär fisken i åtta bitar, ta bort eventuella ben. Salta bitarna runtom. Doppa fiskbitarna noga först i mjöl, sedan i ägg och sist i pankoströbröd som klappas in i fisken. Lägg på skärbräda.

2
Hetta upp cirka 2 centimeter olja i en stor stekpanna. Lägg i fiskbitarna och fritera cirka 3 minuter per sida tills de är gyllenbruna. Ta upp på hushållspapper. Lägg inte i för många bitar åt gången då blir oljan för kall.

3
Skär broccolin i buketter och skiva dem tunt. Skala broccolistjälken med potatisskalare och skiva den tunt. Lägg allt i en skål, tillsätt det yttersta finrivna skalet av limefrukten, olivolja och salt och krama in det ordentligt i broccolin med händerna. Smaka av.

4
Servera fisken med ris, broccoli, sweet chilisås och lime-klyftor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top