Friterad bläckfisk med ugnspotatis

Du behöver Ugnspotatis 1 kg fast potatis 2 msk olivolja flingsalt och svartpeppar Kaprismajonnäs 2 dl färdig majonnäs 2 msk kapris 1 msk hackad persilja...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

Ugnspotatis

1 kg fast potatis
2 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar

Kaprismajonnäs

2 dl färdig majonnäs
2 msk kapris
1 msk hackad persilja

Bläckfisk

800 g tinad bläckfisk
2 dl filmjölk
1 msk srirachasås
3 dl majsmjöl
1 tsk salt
rapsolja till fritering

Gör så här

1

Ugnspotatis Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär i klyftor. Sprid ut klyftorna i en papprad långpanna. Ringla över olivolja och strö över flingsalt och svartpeppar. Blanda så att alla klyftor täcks av olja. Stek i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.

2

Kaprismajonnäs Blanda majon­näs, kapris och persilja. Skeda upp i fyra portionsskålar.

3

Bläckfisk Rör ihop filmjölk och srirachasås i en liten skål. Blanda majsmjöl och salt i en djup tallrik. Doppa bläckfiskringarna i filmjölken och vänd dem sedan i majsmjölet.

4

Häll 4 centimeter olja i en traktörpanna med lite högre kanter eller en gryta.

5

Hetta upp oljan till 180 grader. Fritera bläckfiskringarna i omgångar. Läggs för många i sjunker oljans temperatur och paneringen blir inte lika frasig. Fritera i cirka 2 minuter, till gyllene färg. Lyft upp ringarna med en hålslev och lägg dem på ett ugnsgaller med ­tidningspapper under. Servera med klyftpotatis och majonnäs.


Kommentar:
Egenfriterade bläckfiskringar slår den färdigpanerade varianten med hästlängder. Färdig majonnäs smaksatt med kapris smakar mums till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top