Du behöver
Ugnspotatis
1 kg fast potatis
2 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar
Kaprismajonnäs
2 dl färdig majonnäs
2 msk kapris
1 msk hackad persilja
Bläckfisk
800 g tinad bläckfisk
2 dl filmjölk
1 msk srirachasås
3 dl majsmjöl
1 tsk salt
rapsolja till fritering
Gör så här
Ugnspotatis Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär i klyftor. Sprid ut klyftorna i en papprad långpanna. Ringla över olivolja och strö över flingsalt och svartpeppar. Blanda så att alla klyftor täcks av olja. Stek i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
Kaprismajonnäs Blanda majonnäs, kapris och persilja. Skeda upp i fyra portionsskålar.
Bläckfisk Rör ihop filmjölk och srirachasås i en liten skål. Blanda majsmjöl och salt i en djup tallrik. Doppa bläckfiskringarna i filmjölken och vänd dem sedan i majsmjölet.
Häll 4 centimeter olja i en traktörpanna med lite högre kanter eller en gryta.
Hetta upp oljan till 180 grader. Fritera bläckfiskringarna i omgångar. Läggs för många i sjunker oljans temperatur och paneringen blir inte lika frasig. Fritera i cirka 2 minuter, till gyllene färg. Lyft upp ringarna med en hålslev och lägg dem på ett ugnsgaller med tidningspapper under. Servera med klyftpotatis och majonnäs.
Egenfriterade bläckfiskringar slår den färdigpanerade varianten med hästlängder. Färdig majonnäs smaksatt med kapris smakar mums till.