Frisk mangosorbet av mangosmoothie

Du behöver 1 liter mangosmoothie eller fruktdryck av mangopuré 1 dl vit baksirap Garnering citronmelissblad ev tunna klyftor av sharonfrukt eller mango Gör så här...


10 portioner

Du behöver

  • 1 liter mangosmoothie
  • eller fruktdryck av mangopuré
  • 1 dl vit baksirap
  • Garnering
  • citronmelissblad
  • ev tunna klyftor av sharonfrukt
  • eller mango

Gör så här

1
Häll smoothie (simmig fruktdryck, vi använde Chiquita tropicals mango) i en glassmaskin. Tillsätt vit sirap. Låt maskinen röra 1 1/2-2 timmar tills massan är issörja. Frys in den helt i en bunke i frysen.

2
Eller häll massan i en stålbunke och vispa i sirapen. Sätt bunken i frysen. Vispa med elvisp någon gång per timme tills massan fryst igenom.

3
Ta fram sorbeten minst 30 minuter före servering, den kan gärna stå en timme i kylskåpet. Skeda upp i portionsglas, garnera och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top