Frikadeller och spenatsoppa

Du behöver Frikadeller: 1 msk ströbröd 1 dl vatten 0.5 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 st ägg citron rivet skal av 1/2 300 g...


4 portioner

Du behöver

Frikadeller:

1 msk ströbröd
1 dl vatten
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 st ägg
citron rivet skal av 1/2
300 g nötfärs

Soppa:

1 l vatten
3 msk grönsaksfond eller kalvfond
1 st vitlök klyfta
3 msk vetemjöl
250 g spenat tinad eller färsk finhackad
salt
vitpeppar
0.5 tsk strösocker

Gör så här

1
Frikadeller: Låt ströbröd och vatten svälla i en skål minst 10 minuter. Tillsätt salt, peppar, ägg och citronskal, blanda väl. Rör i färsen och trilla enkronestora bollar med våta händer. Lägg dem, några i sänder, i sjudande saltat vatten (eller vatten med fond i, grunden för soppan nedan) 3-5 minuter. De flyter upp när de är färdiga.

2
Soppa: Hetta upp vatten med fond, pressa i vitlök och låt koka upp under lock. Skaka mjölet med en skvätt kallt vatten och vispa ner redningen i buljongen. Låt sjuda 5 minuter under omrörning, sedan ska spenaten bara bli het i soppan. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite socker för att runda av smaken.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top