Fried yardbird

Du behöver 4 kycklinglår 4 kycklingklubbor 2 1/2 dl salt 2 l vatten 1/2 l mjölk 2 dl kokosmjölk 2 vitlöksklyftor, finhackade 2 tsk sellerisalt...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 kycklinglår
  • 4 kycklingklubbor
  • 2 1/2 dl salt
  • 2 l vatten
  • 1/2 l mjölk
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk sellerisalt
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 l vetemjöl
  • 1 dl durumvetemjöl
  • 1/2 dl majsmjöl
  • 1 tsk malen vitpeppar
  • 1 l frityrolja

Gör så här

1
Lägg kycklingdelarna i en stor bunke. Blanda salt med vatten tills det löst sig. Häll blandningen över kycklingen och ställ i kylen att rimma i

2
1 1/2 timme.

3
Blanda mjölk med kokosmjölk och vitlök. Tillsätt även sellerisalt, spiskummin, och chiliflakes.

4
Fiska upp kycklingen ur rimningslagen och lägg ner kycklingdelarna i mjölkblandningen. Släng bort rimningslagen. Ställ kycklingen att marinera i kylen över natten.

5
Blanda vetemjöl, durumvetemjöl, majsmjöl och vitpeppar.

6
Häll bort marinaden och låt kycklingen rinna av, lägg ner kycklingbitarna i mjölblandningen, blanda ordentligt och skaka av överflödigt mjöl.

7
Hetta upp oljan i en rejäl tjockbottnad kastrull. Fritera kycklingen i cirka 15 minuter tills den blivit gyllenbrun.


Kommentar:
New Yorkbaserade kocken Marcus Samuelsson blandar comfort food från amerikanska södern med sitt eget ursprung. Här bjuder han på ett recept exklusivt för Icakuriren.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top