Fried rice med vitkål och skinka

Du behöver 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 200 g vitkål 200 g skinka tunnskivad 2 st tomater olja 1 tsk paprikapulver 1.5 krm...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 200 g vitkål
  • 200 g skinka tunnskivad
  • 2 st tomater
  • olja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1.5 krm chiliflakes
  • salt och peppar
  • 1.5 msk smör
  • 12 dl kokt ris basmati eller långkornigt ris
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk japansk soja
  • 2 st ägg

Gör så här

1
Skala och finhacka lök och vitlök. Finstrimla vitkål och skinka. Skär tomaterna i bitar.

2
Fräs lök, vitlök, vitkål och skinka i olja i ett par minuter tills det har fått lite färg. Krydda med paprikapulver och chiliflakes. Salta och peppra.

3
Lägg i smör och ris. Fräs på hög värme i 2–3 minuter under omrörning. Vänd ner tomathack. Droppa över vinäger och soja.

4
Knäck i äggen direkt i pannan. Vänd runt väl så att de blandas med ris och grönsaker. Smaka av med salt och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top