Du behöver
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 200 g vitkål
- 200 g skinka tunnskivad
- 2 st tomater
- olja
- 1 tsk paprikapulver
- 1.5 krm chiliflakes
- salt och peppar
- 1.5 msk smör
- 12 dl kokt ris basmati eller långkornigt ris
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk japansk soja
- 2 st ägg
Gör så här
1
Skala och finhacka lök och vitlök. Finstrimla vitkål och skinka. Skär tomaterna i bitar.
2
Fräs lök, vitlök, vitkål och skinka i olja i ett par minuter tills det har fått lite färg. Krydda med paprikapulver och chiliflakes. Salta och peppra.
3
Lägg i smör och ris. Fräs på hög värme i 2–3 minuter under omrörning. Vänd ner tomathack. Droppa över vinäger och soja.
4
Knäck i äggen direkt i pannan. Vänd runt väl så att de blandas med ris och grönsaker. Smaka av med salt och peppar.