Du behöver

  • 4 st ägg
  • jordnötsolja
  • 400 g fläskfärs
  • 6 cm ingefära riven
  • 2 st vitlök rivna
  • 1 st röd chili urkärnad, hackad
  • 2 st morötter skalade, strimlade
  • 2 dl vitkål strimlad
  • 4 dl kokt ris kallt
  • 2 msk ostronsås asiatisk
  • 2.5 msk japansk soja
  • 4 st salladslökar skivade
  • 1 kruka färsk koriander
  • lime till servering

Gör så här

1
1 Vispa äggen lätt och stek ena sidan som en tunn omelett i het stekpanna med olja. Låt glida över på tallrik.
2
2 Bryn färsen i samma panna, tillsätt ingefära, vitlök, chili, fräs ytterligare och ha sedan i morot och vitkål. När de stekts något tillsätts ris, ostronsås, soja, det stekta ägget i bitar och salladslök och värms igenom.
3
3 Servera med korianderblad, limeklyftor och eventuellt lite extra soja.

Kommentar:
Näringsvärde Kcal 442, Fett 20 g, Kolhydrater 36 g, Fiber 4 g

Recept // Fler fläskköttrecept