Du behöver

  • 0.5 l vitkål strimlad
  • 0.5 st röd paprika tärnad
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 2 msk rapsolja
  • 1 l kokt ris
  • 1 tsk curry
  • 2 st ägg
  • 1 msk chili garlic sauce eller 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk soja
  • salt
  • rostad lök
  • räkor stekt, tärnat kött eller kyckling

Gör så här

1
Fräs vitkål, paprika och vitlök i 3–4 minuter i en stor stekpanna med olja. Tillsätt ris och curry och stek i ytterligare 2 minuter. Knäck i äggen och blanda runt så att de blandas in i riset och stelnar. Vill man ha en torrare rätt kan man vänd­steka äggen för sig och servera till.
2
Krydda med chili garlic sauce, soja, salt och strö över rostad lök.

Kommentar:
Passar bra när du har ris som rest.

Recept // Fler ris & grynrecept