RECEPT FRÅN IK

Friarkaka med hasselnöt

Av .

Tillagningstid: 60 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 100 g hasselnötter (eller hasselnötsmjöl)
  • 0.75 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl mjölk
  • Smörkräm

  • 75 st smör gr mjukt
  • 1.5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 st äggula

Gör så här

1
Vispa ägg och socker poröst.
2
Mal hasselnötter, och blanda ned i smeten, (hasselnötsmjöl vägs upp och blandas i).
3
Tillsätt mjöl, bakpulver och mjölk, blanda till en slät smet.
4
Häll smeten i smord och bröad form (20-24 cm i diameter) och grädda i 175 grader i 35 minuter.
5
Stjälp upp och låt kallna.
6
Smörkräm Rör ihop alla ingredienser till en slät kräm.
7
Dela kakan i två bottnar, bred ut smörkrämen. Lägg ihop kakan, och pudra över lite florsocker

Kommentar:
Detta är ett läsarrecept av Maria Mattsson i Mariestad som är provlagat av Icakuriren.

Recept