Du behöver
- 1 st pizzabotten deg, ca 250 g
- 1 st mozzarella
- 50 g rostade pinjenötter
Grönkålspesto
100 g grönkål
1 st vitlöksklyfta
1 dl olivolja
salt och svartpeppar
50 g Parmesan
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg den utkavlade pizza-degen på en plåt täckt med bakpapper. Vik in en liten kant runtom.
Grönkålspesto Skär bort de hårda stjälkarna på grönkålen och finhacka bladen. Lägg dem i en mixer med vitlök och olivolja, mixa. Smaksätt med salt och peppar, blanda.
Hyvla hälften av parmesanosten, finriv resten.
Tillsätt den rivna parmesanen i peston, blanda.
Fördela några matskedar grönkålspesto över pizza-bottnen. Toppa med mozzarella i mindre bitar.
Tillaga i mitten av ugnen i ca 15–20 minuter tills pizzan fått fin färg och kanten är gyllenbrun och krispig.
Fördela resten av peston över pizzan. Toppa med hyvlad parmesan och rostade nötter. Servera genast.