Du behöver

  • 500 g kycklinglårfilé
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 st gul lök hackad
  • 1 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 3 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 st citron det rivna skalet
  • 1 kruka basilika bladen
  • 400 g pasta tillagad enligt anvisningarna på förpackningen

Gör så här

1
Skär kycklingköttet i grova bitar och bryn det. Salta och peppra. Lägg åt sidan.
2
Fräs löksorterna i olja i en kastrull utan att hacket får färg. Tillsätt vin, vatten och fond. Låt sjuda tills hälften återstår.
3
Rör ner creme fraiche, citronriv och basilika. Mixa lätt med stavmixer. Låt kycklingen sjuda i såsen 3–4 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
Servera med pastan.

Recept // Fler pasta & nudlarrecept