Fredagsmat – pumpatacos med chorizo

Du behöver 800 g muscatpumpa 4.5 msk olivolja salt och peppar 2 st gula lökar 1 tsk spiskummin 2 krm malen koriander 1.5 st pressade...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g muscatpumpa
  • 4.5 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 st gula lökar
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm malen koriander
  • 1.5 st pressade vitlöksklyftor

Picklad lök och jalapeño

1.5 st rödlökar
1 st färsk jalapeno
1 msk strösocker
1 dl äppelcidervinäger

Till servering

3 st chorizokorvar
1 tsk olivolja
1 st förp tortillabröd gärna varma
1.5 st lime i klyftor
1 kruka koriander

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Dela, kärna ur och klyfta pumpan. Skär bort skalet. Lägg pumpan på en papprad plåt. Ringla över hälften av oljan. Salta, peppra och rosta pumpan mitt i ugnen cirka 25 minuter eller tills pumpan är helt mjuk. Vänd gärna klyftorna en gång under tiden.

2

Skala och hacka löken. Fräs den i resten av oljan cirka 5 minuter. Krydda med spiskummin och koriander och fräs cirka 1 minut. Mosa pumpaköttet med en gaffel. Blanda med löken. Smaka av med vitlök.

3

Skala och skiva rödlöken. Ansa och skiva jalapeñon. Blanda lök och socker i en skål tills löken börjar safta sig. Tillsätt jalapeño och blanda i vinägern.

4

Skiva och fräs korven till fin färg i oljan i het stekpanna.

5

Ställ fram pumpa, chorizo, picklad lök och jalapeño, tortillabröd och koriander så att var och en kan göra sin egen taco.


Kommentar:
Prova en annorlunda taco med rostad pumpa smaksatt med spiskummin och malen koriander. Extra smak och hetta får vi från chorizo.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top