Fraspiroger med cheddar och skinka

Du behöver 1 st rulle kyld smördeg färdigkavlad, à 250 g 1 st ägg blå vallmofrön Fyllning 50 g skinka rökt, strimlad 50 g cheddarost...

Tillagningstid: 30 minuter
12 portioner
Annons

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg färdigkavlad, à 250 g
  • 1 st ägg
  • blå vallmofrön

Fyllning

50 g skinka rökt, strimlad
50 g cheddarost riven

Senapsdipp

2 dl crème fraîche
2 msk sötstark senap
salt

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop fyllningen.

2
Rulla ut smördegen. Skär eller sporra ut tolv rutor. Lägg lite fyllning på varje ruta. Vik ihop till trianglar och nyp ihop dem mycket väl. Hit går det bra att förbereda.

3
Vispa upp ägget lätt med en gaffel. Pensla trianglarna med ägg och strö över vallmofrön.

4
Grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter tills de har fått fin färg. Låt svalna lite. Servera nygräddade och frasiga.

5
Senapsdip Rör ihop creme fraiche och senap. Smaka av med lite salt.


Kommentar:
Tips!
Pirogerna kan förberedas flera timmar i förväg och förvaras i kyl. Pensla och grädda sedan strax före servering.

Annons
Annons
Annons

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Annons
Scroll to Top