Fraspepparkakor okavlade

Du behöver 250 g smör 300 g strösocker 1 st ägg 300 g vetemjöl (5 dl) 3 tsk ingefära 2 tsk nejlika malda 1.5 tsk...

Tillagningstid: 90 minuter
125 portioner

Du behöver

  • 250 g smör
  • 300 g strösocker
  • 1 st ägg
  • 300 g vetemjöl (5 dl)
  • 3 tsk ingefära
  • 2 tsk nejlika malda
  • 1.5 tsk kanel
  • 4 tsk bakpulver

Gör så här

1
Smält smöret och låt det svalna. Värm ugnen till 200 grader. Blanda allt. Dela i klickar stora som en lätt rågad tesked (om du vill väga är 7–8 g lagom). Trilla varje klick lätt och lägg glest på papprad plåt, de flyter ut till minst dubbelt storlek i ugnen. Tryck till dem lätt mitt på med tummen. Grädda mitt i

2
ugnen cirka 10 minuter, låt svalna på galler.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top