Du behöver
- 1 pkt smördeg på rulle
- 200 g mandelmassa
- 2 msk smör
- 1 msk strösocker
- 0.5 tsk kardemummakärnor
- 125 g färska alt frysta vinbär
- 75 g Färska alt frysta blåbär
- 2 msk strösocker
- ägg att pensla med
Garnering
vinbär
blåbär
strösocker
Servering
Vaniljsås alt vispad grädde
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen på ett bakbord.
Kör mandelmassa, smör och socker i en matberedare. Stöt kardemummakärnorna i en mortel, rör ner i mandelmassasmeten.
Dela smördegen i 8 jämnstora bitar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Bred mandelmassan ovanpå smördegsarken, spara en centimeter runtom.
Strö på vinbär, blåbär och strösocker. Pensla kanten med det uppvispade ägget.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt flarnen svalna något. Garnera med vinbär, blåbär och socker. Servera flarnen med vaniljsås eller vispad grädde.