RECEPT FRÅN IK

Frasiga flarn med sommarbär

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Extra tid: 20 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 1 pkt smördeg på rulle
  • 200 g mandelmassa
  • 2 msk smör
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 tsk kardemummakärnor
  • 125 g färska alt frysta vinbär
  • 75 g Färska alt frysta blåbär
  • 2 msk strösocker
  • ägg att pensla med
  • Garnering

  • vinbär
  • blåbär
  • strösocker
  • Servering

  • Vaniljsås alt vispad grädde

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen på ett bakbord.

2

Kör mandelmassa, smör och socker i en matberedare. Stöt kardemummakärnorna i en mortel, rör ner i mandelmassa­smeten.

3

Dela smördegen i 8 jämnstora bitar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Bred mandelmassan ovanpå smördegsarken, spara en centimeter runtom.

4

Strö på vinbär, blåbär och strösocker. Pensla kanten med det uppvispade ägget.

5

Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt flarnen svalna något. Garnera med vinbär, blåbär och socker. Servera flarnen med vaniljsås eller vispad grädde.


Recept