Frasig torsk med curryremoulad

Du behöver Picklade grönsaker 0.5 dl ättika 12 % 2 dl vatten 1 dl socker 1 msk gula senapsfrön 1 st blomkål liten 1 st...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

Picklade grönsaker

0.5 dl ättika 12 %
2 dl vatten
1 dl socker
1 msk gula senapsfrön
1 st blomkål liten
1 st morot
0.5 st rödlök

Frasig torsk

4 st torskfiléer à ca 150 g
salt
1 dl vetemjöl
2 st uppvispade ägg
1 dl ströbröd gärna panko

Curryremoulad

2 st mjukkokta ägg
0.5 st äpple
1 dl majonnäs
1 dl crème fraîche
2 msk kapris
1 tsk curry
2-3 msk finhackad gräslök och dill
svartpeppar
smör och rapsolja till stekning

Till servering

kokt delikatesspotatis t ex sparrispotatis
färsk dill
citron

Gör så här

1

Koka upp ättika med vatten och socker. Tillsätt senapsfrön. Skär blomkål i mindre bitar. Skala och skiva moroten tunt på längden med potatisskalare. Skala och skiva löken. Ta av lagen från plattan. Lägg ner grönsakerna i lagen och låt stå minst 30 minuter.

2

Salta fisken lite lätt runt om. Vänd fiskbitarna först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Lägg på ett fat.

3

Skala och hacka äggen. Lägg i en bunke och tillsätt äpple, majonnäs, crème fraiche, kap-ris, curry och örter. Blanda, smaka av med salt och peppar.

4

Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Stek fisken på medeltemperatur tills den är genomstekt och fått fin färg, ett par minuter per sida.

5

Servera fisken med nykokt potatis, dill, citron, sås och picklade grönsaker.

6

Tips: Picklade grönsaker går bra att förbereda. Håller minst en vecka i kyl.


Kommentar:
Fresta med frasig fisk, picklade grönsaker, curry-remoulad och nykokt potatis. Ugnsrostade rotfrukter är också gott till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top