Du behöver
Picklade grönsaker
0.5 dl ättika 12 %
2 dl vatten
1 dl socker
1 msk gula senapsfrön
1 st blomkål liten
1 st morot
0.5 st rödlök
Frasig torsk
4 st torskfiléer à ca 150 g
salt
1 dl vetemjöl
2 st uppvispade ägg
1 dl ströbröd gärna panko
Curryremoulad
2 st mjukkokta ägg
0.5 st äpple
1 dl majonnäs
1 dl crème fraîche
2 msk kapris
1 tsk curry
2-3 msk finhackad gräslök och dill
svartpeppar
smör och rapsolja till stekning
Till servering
kokt delikatesspotatis t ex sparrispotatis
färsk dill
citron
Gör så här
Koka upp ättika med vatten och socker. Tillsätt senapsfrön. Skär blomkål i mindre bitar. Skala och skiva moroten tunt på längden med potatisskalare. Skala och skiva löken. Ta av lagen från plattan. Lägg ner grönsakerna i lagen och låt stå minst 30 minuter.
Salta fisken lite lätt runt om. Vänd fiskbitarna först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Lägg på ett fat.
Skala och hacka äggen. Lägg i en bunke och tillsätt äpple, majonnäs, crème fraiche, kap-ris, curry och örter. Blanda, smaka av med salt och peppar.
Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Stek fisken på medeltemperatur tills den är genomstekt och fått fin färg, ett par minuter per sida.
Servera fisken med nykokt potatis, dill, citron, sås och picklade grönsaker.
Tips: Picklade grönsaker går bra att förbereda. Håller minst en vecka i kyl.
Fresta med frasig fisk, picklade grönsaker, curry-remoulad och nykokt potatis. Ugnsrostade rotfrukter är också gott till.