Du behöver
- 500 g färsk brysselkål
- rapsolja till fritering, ej kallpressad
- salt
Majonnäs
2 dl färdig majonnäs
2.5 krm rökt paprikapulver
Gör så här
Ansa brysselkålen och halvera den.
Häll 4 centimeter olja i en traktörpanna med lite högre kanter eller en gryta. Hetta upp oljan till 180 grader.
Fritera brysselkålen i omgångar i 2–3 minuter, tills de får en gyllene färg. Friteras för många åt gången sjunker temperaturen på oljan och resultatet blir inte lika frasigt.
Lyft upp brysselkålen med hålslev och lägg upp på hushållspapper. Salta direkt efter friteringen.
Rör ihop majonnäsen med kryddmått rökt paprikapulver. Smaka av och tillsätt eventuellt mer paprikapulver i majonnäsen.
Inled middagen med krispig brysselkål dippad i rökig majonnäs.