RECEPT FRÅN IK

Frasig brysselkål med rökig majonnäs

Av . Foto: STEFAN WETTAINEN

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g färsk brysselkål
  • rapsolja till fritering, ej kallpressad
  • salt
  • Majonnäs

  • 2 dl färdig majonnäs
  • 2.5 krm rökt paprikapulver

Gör så här

1

Ansa brysselkålen och halvera den.

2

Häll 4 centimeter olja i en traktörpanna med lite högre kanter eller en gryta. Hetta upp oljan till 180 grader.

3

Fritera brysselkålen i omgångar i 2–3 minuter, tills de får en gyllene färg. Friteras för många åt gången sjunker temperaturen på oljan och resultatet blir inte lika frasigt.

4

Lyft upp brysselkålen med hålslev och lägg upp på hushållspapper. Salta direkt efter friteringen.

5

Rör ihop majonnäsen med kryddmått rökt paprikapulver. Smaka av och tillsätt eventuellt mer paprikapulver i majonnäsen.


Kommentar:
Inled middagen med krispig brysselkål dippad i rökig majonnäs.

Recept