Frasig brysselkål med rökig majonnäs

Du behöver 500 g färsk brysselkål rapsolja till fritering, ej kallpressad salt Majonnäs 2 dl färdig majonnäs 2.5 krm rökt paprikapulver Gör så här 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g färsk brysselkål
  • rapsolja till fritering, ej kallpressad
  • salt

Majonnäs

2 dl färdig majonnäs
2.5 krm rökt paprikapulver

Gör så här

1

Ansa brysselkålen och halvera den.

2

Häll 4 centimeter olja i en traktörpanna med lite högre kanter eller en gryta. Hetta upp oljan till 180 grader.

3

Fritera brysselkålen i omgångar i 2–3 minuter, tills de får en gyllene färg. Friteras för många åt gången sjunker temperaturen på oljan och resultatet blir inte lika frasigt.

4

Lyft upp brysselkålen med hålslev och lägg upp på hushållspapper. Salta direkt efter friteringen.

5

Rör ihop majonnäsen med kryddmått rökt paprikapulver. Smaka av och tillsätt eventuellt mer paprikapulver i majonnäsen.


Kommentar:
Inled middagen med krispig brysselkål dippad i rökig majonnäs.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top