Frasig äppelpaj med vegoglass

Du behöver 1.5 dl margarin veganskt 3 dl havregryn 1 dl vetemjöl 4 msk strösocker 3 st äpplen skalade och klyftade Gör så här 1...


4 portioner

Du behöver

  • 1.5 dl margarin veganskt
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 msk strösocker
  • 3 st äpplen skalade och klyftade

Gör så här

1
Smält margarinet och rör ihop det med gryn, mjöl och socker. Strö ut äppelklyftorna i en ugnssäker form. Smula degen ovanpå. Grädda i 175 graders ugnsvärme i 20 minuter.

2
Servera med vegoglass, som fått stå framme ett tag. Rör den strax före serveringen.


Kommentar:
Det här receptet kommer från Gabriella och Jim Terneborg och deras “Terneborgs lyckliga kokbok” med veganrecept. För fler recept klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top