Du behöver

  • 2 kg potatis
  • 2 st gula lökar
  • 2 st purjolök
  • 10.5 dl grönsaksbuljong stark
  • 0.5 dl vinäger
  • 1 st salt rågad tsk
  • 0.5 tsk svartpeppar mald
  • 2 msk senap
  • 2 dl olja
  • kapris eventuellt 1 dl
  • oliver eventuellt 2 dl urkärnade svarta
  • 2 st rödlökar i tunna ringar
  • hackad gräslök

Gör så här

1
1. Potatisen kokas och skalas varma. Skär i tärningar och lägg i en skål. Skala och hacka löken. Skölj, ansa och strimla purjolök.
2
2. Lägg lök och purjolök i skålen. Häll över buljongen och låt svalna tills det är ljummet.
3
3. Blanda ihop vinäger, salt, svartpeppar, senap, olja,eventuellt kapris, oliver och rödlök. Häll det över potatisen och låt det dra i ett par tim i kylskåpet.
4
4. Strö över gräslöken innan servering.

Kommentar:
Det här receptet blev utsett till månadens läsarrecept i mars 2002. Potatissalladen passar bra till kallskuret kött tex rostbiff, rökt kalkonbröst, pastrami, till rökt fisk eller som ensamrätt med bröd.

Recept // Fler grönsakerrecept