Franska våfflor

Du behöver 2.5 dl vetemjöl 100 g smör eller margarin 1.5 msk vatten strösocker till kavling Fyllning: 75 g smör 1 dl florsocker 1 st...


10 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 1.5 msk vatten
  • strösocker till kavling

Fyllning:

75 g smör
1 dl florsocker
1 st äggula
1.5 tsk vaniljsocker

Gör så här

1
Blanda mjöl och smör eller margarin till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt minst en timme i kylen eller gärna över natten. Kavla ut degen till knappt 1/2 centimeters tjocklek. Ta ut 20 kakor med ett ovalt eller runt mått,

2
6 cm i diameter. Häll upp en hög med socker på bakbordet och kavla med kruskavel så att kakorna blir avlånga. Lägg dem på plåt och grädda mitt i ugnen

3
6-7 minuter vid 225 grader. Låt kakorna svalna.

4
Rör smör och socker poröst, rör ner äggulan och vaniljsockret. Fördela fyllningen tunt på hälften av kakorna och lägg ihop dem två och två.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top