Franska pepparkakor

Du behöver 2 dl sötmandel (125 g) 200 g margarin eller smör 1.5 dl socker 1 dl ljus sirap 2 tsk malen ingefära 2 tsk...


100 portioner

Du behöver

  • 2 dl sötmandel (125 g)
  • 200 g margarin eller smör
  • 1.5 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk kanel malen
  • 2 tsk kryddnejlikor malda
  • 1 tsk bikarbonat
  • 5.5 dl vetemjöl

Gör så här

1
Skålla eventuellt mandeln och skala den. Hacka den ganska fint.

2
Rör matfettet smidigt. Blanda i sockret, sirapen, kryddorna och mandeln. Rör ut bikarbonaten i smeten. Arbeta i resten av mjölet.

3
Ta upp degen på bakbordet och knåda den smidig. Forma den till 2 tjocka rullar. Platta till dem så att de får rektangulär form. Linda in dem i plastfolie. Lägg dem i kylskåpet några timmar eller över natten.

4
Skär med en riktigt vass kniv rullarna i tunna skivor. Lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper.

5
Gräddning: Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader, 10-12 minuter eller tills de får vacker färg. Låt dem kallna på galler.

6
Förvaring: I burk, 1-2 månader.


Kommentar:
Kakorna ska vara riktigt tunna. Det är alltså viktigt att man har en mycket vass kniv till hands.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top