Franska örtmorötter med rökta musslor och pasta

Du behöver 2-3 stora morötter 1 späd purjolök 2-3 vitlöksklyftor 1 msk smör eller margarin ca 1 dl crème fraiche, smaksatt med franska örter salt...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2-3 stora morötter
  • 1 späd purjolök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör eller margarin
  • ca 1 dl crème fraiche,
  • smaksatt med franska örter
  • salt
  • pepparmix
  • Att servera till:
  • rökta musslor
  • fullkornspasta

Gör så här

1
Skala och skär morötterna i tunna stavar. Ansa och strimla purjon. Skala och finhacka vitlöken. Fräs alltsammans i matfett i en traktörpanna, tills morötterna är mjuka, men ändå har lite spänst kvar.

2
Blanda ner crème fraiche och låt puttra några minuter. Smaksätt med salt och pepparmix.

3
Servera rätten med väl avrunna rökta eller vanliga musslor och fullkornspasta. Välj glutenfri pasta vid celiaki.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top