Fransk löksill med rosépeppar

Du behöver 1 dl vatten 1,5 dl strösocker 2 msk ättikssprit 12% 2 msk rödvinsvinäger 5-6 st kryddpepparkorn hela 1 msk rosépeppar grovstött 1 bitar...

Tillagningstid: 15 minuter
7 portioner

Du behöver

  • 1 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk ättikssprit 12%
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 5-6 st kryddpepparkorn hela
  • 1 msk rosépeppar grovstött
  • 1 bitar purjolök ca 5cm
  • 1 st rödlök
  • 1 msk dill finhackad
  • 3-4 st sillfiléer 1 förp ca 420g
  • 1 st solovitlök

Gör så här

1

Blanda vatten och socker i en kastrull. Koka upp under omrörning tills sockret löst sig. Tillsätt ättiksprit, vinäger, kryddpeppar och rosépeppar. Koka upp, sjud 1 minut. Smaka av, späd med lite vatten om den känns för stark, låt kallna. 

2

Hacka purjon. Skala och hacka rödlöken. Blanda purjo, rödlök och dill med lagen.  

3

Häll av och skär sillen i bitar.

4

Varva sill och lag i en burk. Dela och lägg i vitlöken. Marinera i kylskåp 1 dygn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top