Du behöver
- 1 dl vatten
- 1,5 dl strösocker
- 2 msk ättikssprit 12%
- 2 msk rödvinsvinäger
- 5-6 st kryddpepparkorn hela
- 1 msk rosépeppar grovstött
- 1 bitar purjolök ca 5cm
- 1 st rödlök
- 1 msk dill finhackad
- 3-4 st sillfiléer 1 förp ca 420g
- 1 st solovitlök
Gör så här
Blanda vatten och socker i en kastrull. Koka upp under omrörning tills sockret löst sig. Tillsätt ättiksprit, vinäger, kryddpeppar och rosépeppar. Koka upp, sjud 1 minut. Smaka av, späd med lite vatten om den känns för stark, låt kallna.
Hacka purjon. Skala och hacka rödlöken. Blanda purjo, rödlök och dill med lagen.
Häll av och skär sillen i bitar.
Varva sill och lag i en burk. Dela och lägg i vitlöken. Marinera i kylskåp 1 dygn.