Fransk löksill med citron

Du behöver Lag 3 dl vatten 2 dl strösocker 4 msk ättiksprit 2 msk rödvinsvinäger 5-6 st kryddpepparkorn 5-6 st svartpepparkorn 2-3 st nejlikor 2...

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

Lag

3 dl vatten
2 dl strösocker
4 msk ättiksprit
2 msk rödvinsvinäger
5-6 st kryddpepparkorn
5-6 st svartpepparkorn
2-3 st nejlikor
2 st lagerblad

Sill

1 st förp 5-minuterssill
3-4 st schalottenlökar
0.5 st citron

Gör så här

1

Blanda vatten och socker i en kastrull. Koka upp under omrörning tills sockret löser sig. Tillsätt ättiksprit, vinäger och kryddorna. Koka upp och sjud 1 minut. Låt lagen kallna. 

2

Skär sillfiléerna i bitar. Skala och finhacka löken. Skär citronen i tunna skivor. 

3

Varva lök, sill och citronskivor med lagen i en burk. Förslut och låt stå minst 3 timmar, gärna 1 dygn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top