Du behöver

  • 2 st morötter
  • 2 st lökar
  • 2 st sötpotatis små
  • 2 st palsternackor
  • olivolja
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 4 st kycklingfiléer
  • 0.5 st vin flaska vitt
  • 1 msk kycklingfond konc
  • 200 g svamp av valfri sort
  • salt och peppar
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 st citron
  • 1 kruka timjan
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

1
Sätt ugnen på 185 grader. Skala och klyfta rotfrukterna. Pensla sparsamt med olivolja, bred ut i långpanna tillsammans med de oskalade vitlöksklyftorna. Baka vitlöken cirka 25 minuter och rotfrukterna cirka 50 minuter.
2
Skär kycklingfiléerna i fyra bitar på längden. Koka upp vin och kycklingfond, tillsätt kyckling och svamp och sjud 20 minuter. Smaka av med salt, peppar och fransk senap. Tillsätt creme fraiche strax före servering.
3
Pressa den bakade vitlöken, tvätta citronen, riv av det yttersta gula och pressa ur saften. Blanda vitlök, citronsaft och -skal, timjan, lite olivolja och flingsalt. Blanda med de ugnsbakade rotfrukterna och servera till kycklinggrytan.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept