Fransk köttsallad med senapsdressing

Du behöver 3 st ägg 400 g kött stekt t ex kalvstek, fläskstek, lammstek, fläskkotlett eller kycklingfilé 1 st rödlök skivad 2 msk vit balsamvinäger...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 400 g kött stekt t ex kalvstek, fläskstek, lammstek, fläskkotlett eller kycklingfilé
  • 1 st rödlök skivad
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 2 tsk dijonsenap ljus
  • salt, svartpeppar
  • 1 st sallad (130 g)
  • 100 g haricots verts lättkokta eller tinade från frysen
  • 0.5 st röd paprika tärnad
  • 8 st champinjoner skivade
  • 150 g majskorn

Gör så här

1
Koka äggen i 6 minuter, spola dem kallt, skala och dela.

2
Skiva köttet och skär i bitar, lägg i bunke med löken. Rör ihop vinäger, olja, senap, salt och peppar. Slå hälften över kött och lök, låt dra i 10 minuter. Under tiden gör du i ordning grönsakerna, blanda och lägg på ett fat tillsammans med äggen. Lägg på kött och lök. Servera resten av dressingen vid sidan om. Vill du ha en matigare sallad kan du blanda 4–5 kalla, kokta, tärnade potatisar med kött och lök.


Kommentar:
Passar bra när man har kött & kycklingsrester.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top