Fransk körsbärskaka

Du behöver 500 g körsbär moreller 1 msk smör till formen 2 st ägg 1 st äggula 1 tsk vaniljsocker 1.25 dl strösocker 75 g...


6 portioner

Du behöver

  • 500 g körsbär moreller
  • 1 msk smör till formen
  • 2 st ägg
  • 1 st äggula
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.25 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 1.25 dl vetemjöl
  • 2.5 dl mjölk

Garnering:

florsocker

Tillbehör:

2 dl grädde

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Ansa bären, de behöver inte kärnas ur. Smörj en ugnsfast pajform, cirka 22 cm i diameter. Fördela körsbären i formen.

2

3
Vispa ägg, äggula, vaniljsocker och socker tills det är vitt och pösigt. Smält smöret, låt det svalna och tillsätt det. Rör till sist ner mjöl och mjölk. Vispa till en slät smet och häll den över bären.

4

5
Grädda kakan i 40 minuter eller tills den fått fin färg. Pudra över florsocker. Kakan är godast ljummen med lättvispad grädde.


Kommentar:
Se länkarna för fler goda bärrecept från Hemma bäst.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top