Du behöver

  • 500 g körsbär moreller
  • 1 msk smör till formen
  • 2 st ägg
  • 1 st äggula
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1.25 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 1.25 dl vetemjöl
  • 2.5 dl mjölk
  • Garnering:

  • florsocker
  • Tillbehör:

  • 2 dl grädde

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Ansa bären, de behöver inte kärnas ur. Smörj en ugnsfast pajform, cirka 22 cm i diameter. Fördela körsbären i formen.
2
3
Vispa ägg, äggula, vaniljsocker och socker tills det är vitt och pösigt. Smält smöret, låt det svalna och tillsätt det. Rör till sist ner mjöl och mjölk. Vispa till en slät smet och häll den över bären.
4
5
Grädda kakan i 40 minuter eller tills den fått fin färg. Pudra över florsocker. Kakan är godast ljummen med lättvispad grädde.

Kommentar:
Se länkarna för fler goda bärrecept från Hemma bäst.


Recept // Fler frukt & bärrecept