Fransk hamburgare med ananaschutney

Du behöver 2 st gula lökar 1 st röd paprika 4 st vitlöksklyftor 2 msk ingefära riven färsk 1 st chilifrukt torkad röd 1 l...

Tillagningstid: 75 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 1 st röd paprika
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 msk ingefära riven färsk
  • 1 st chilifrukt torkad röd
  • 1 l färsk ananas tärnad
  • 2.5 dl sultanrussin
  • russin eller vanliga
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 2.5 dl råsocker
  • 1.25 dl äppelcidervinäger

Burgarna

1 st liten gul lök
200 g chèvre getost på rulle
1.2 kg nötfärs
2 msk ketchup
2.5 msk worcestershiresås
1 msk dijonsenap
2 tsk färsk timjan eller 1/2 tsk torkad
salt och peppar
6 st hamburgerbröd
sallad gärna på påse

Gör så här

1
Ananaschutney

2
Hacka löken fint och kärna ur och skär paprikan i småbitar. Pressa vitlöken, riv ingefäran och krossa chilin. Lägg allt tillsammans med ananasen i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt röran sjuda i cirka 30 minuter. Rör om då och då så att det inte bränner fast.

3
Låt såsen svalna i rumstemperatur och förvara den sedan i en burk med lock i kylen till servering. Såsen är även god till fläskkött, fisk eller kyckling.

4
Burgarna

5
Riv löken grovt och dela osten i 6 bitar. Lägg köttet i en skål. Tillsätt lök, ketchup, worcestershiresås, senap, timjan, salt och peppar. Blanda samman och forma sex biffar. Ta bort lite kött i mitten av varje burgare och lägg dit en ostbit. Lägg tillbaka köttet och täpp till väl.

6
Grilla biffarna cirka 5 minuter på första sidan och 3 minuter på andra. Servera i hamburgerbröd med sallad och ananaschutney.


Kommentar:
Recept ur kokböckerna ”Jamie grillar”, ”BBQ” och ”Fixa grillen”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top