Du behöver
- 500 g sejfilé
- 1 st knippe salladslök
- 2-3 msk olivolja eller oljan som grillad paprika ligger i
- 1 dl burk grillad paprika i olja avrunnen
- 1 msk tomatpuré
- 1 burk krossade tomater
- 8 dl kokande vatten
- 2 st hönsbuljongtärningar
- 1 krm saffran
- 1 tsk paprikapulver
Topping
125 g skalade räkor
2 msk strimlad persilja
Till servering
1 dl majonnäs
1 st pressad vitlöksklyfta
grillat lantbröd
Gör så här
Skär fisken i bitar.
Ansa och skiva löken.
Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs löken i cirka 1 minut. Tillsätt paprikan och fräs ytterligare 1 minut. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, hälften av vattnet, smulade buljongtärningar, saffran och paprikapulver. Koka upp och koka cirka 5 minuter. Lägg i fisken och koka soppan cirka 15 minuter. Rör om soppan med till exempel ballongvisp, så att fisken delas i små bitar. Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens och ge den ett uppkok.
Toppa soppan med räkor blandade med persiljan. Servera med majonnäsen blandad med vitlöken och grillat lantbröd.
Den mustiga sejsoppan serveras på franskt vis med vitlöksmajonnäs och grillat lantbröd.