Fransk fisksoppa med saffran

Du behöver 500 g sejfilé 1 st knippe salladslök 2-3 msk olivolja eller oljan som grillad paprika ligger i 1 dl burk grillad paprika i...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g sejfilé
  • 1 st knippe salladslök
  • 2-3 msk olivolja eller oljan som grillad paprika ligger i
  • 1 dl burk grillad paprika i olja avrunnen
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 8 dl kokande vatten
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 1 krm saffran
  • 1 tsk paprikapulver

Topping

125 g skalade räkor
2 msk strimlad persilja

Till servering

1 dl majonnäs
1 st pressad vitlöksklyfta
grillat lantbröd

Gör så här

1

Skär fisken i bitar.

2

Ansa och skiva löken. 

3

Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs löken i cirka 1 minut. Tillsätt paprikan och fräs ytterligare 1 minut. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, hälften av vattnet, smulade buljongtärningar, saffran och paprikapulver. Koka upp och koka cirka 5 minuter. Lägg i fisken och koka soppan cirka 15 minuter. Rör om soppan med till exempel ballongvisp, så att fisken delas i små bitar. Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens och ge den ett uppkok.

4

Toppa soppan med räkor blandade med persiljan. Servera med majonnäsen blandad med vitlöken och grillat lantbröd.


Kommentar:
Den mustiga sejsoppan serveras på franskt vis med vitlöksmajonnäs och grillat lantbröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top