Fransk bondsallad med dijondressing

Du behöver 5 st ägg 200 g fläsk rökt 1 st romansallad krispsallad eller frisésallad, plockad 1 st huvudsallad plockad 1 st salladsblad påse blandade...

Tillagningstid: 30 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 5 st ägg
  • 200 g fläsk rökt
  • 1 st romansallad krispsallad eller frisésallad, plockad
  • 1 st huvudsallad plockad
  • 1 st salladsblad påse blandade späda
  • 1 st bönor burk små vita
  • 0.5 st purjolök
  • 2 st rädisor knippen

Dijondressing

2 msk vit balsamicovinäger
1 tsk honung
1 tsk havssalt
1 dl dijonsenap
2 dl olja t ex solrosolja
vatten ev

Gör så här

1
Koka äggen tre och en halv minut för att gulan ska bli lagom krämig. Strimla fläsket och stek det knap­rigt. Låt rinna av på hushållspapper.

2
Skölj all sallad väl. Låt bladen rinna av på en handduk och slå ut vattnet genom handduken i diskhon.

3
Öppna burken med bönor och skölj väl i kallt vatten. Låt rinna av. Skölj och strimla purjolöken tunt. Skölj, ansa och skiva rädisorna.

4
Blanda till dressingen som går bra att göra i förväg. Börja med vinäger, honung och salt och vispa därefter i senap och olja. Späd eventuellt slutligen med lite vatten om du önskar en tunnare dressing.

5
Lägg gärna salladen på ett stort vackert fat och använd en degbunke eller liknande att blanda ingredienserna i.

6
Bryt ner romansalladen bit för bit i bunken, lägg i purjo och rädisor, blanda. Ringla över dressingen och blanda omsorgsfullt, eller servera dressingen vid sidan om.

7
Lägg upp salladen på fatet, strö över fläsket. Dela äggen rakt av, inte på längden och ställ runt om salladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top