Du behöver

  • 1 halvbaguette, gärna fullkornsvariant
  • lite smörgåsmargarin
  • en handfull sköljda salladsblad av något slag
  • 1/2 dl skaldjursröra
  • 4–5 tinade räkor
  • dill-, persilje- eller korianderkvist
  • 3 skivor rökt kött
  • 1 msk pepparrotsvisp
  • 1 liten mogen tomat
  • salt, svartpeppar
  • 2–3 skivor hårdost
  • 1 snibb (grön)mögelost
  • 1 msk (körsbärs)sylt
  • eller fikonmarmelad

Gör så här

1
Längsklyv brödet och bred tunt med ?smör? på bägge mjukytorna.
2
Lägg ett lager sallad på underhalvan. Tänk dig brödet i tredjedelar och klicka skaldjursröra på första tredjedelen. Skala räkorna och toppa röran med dem, pynta med örtgrönt.
3
Drapera skivat rökt kött runt pepparrotsvispen från tub på nästa bit macka.
4
5
Lägg på grova tomatskivor och salta och peppra dem.
6
Täck sista tredjedelen med skivad hårdost. Lägg på dessertosten och låt sylt eller marmelad finna sin plats bland ostvecken.
7
Lägg på överhalvan så att mackan går att hålla i handen. Slå upp en kall öl att släcka törsten med.

Recept // Fler skaldjurrecept