Du behöver

  • 1.5 st gelatinblad
  • 5.5 dl vispgrädde

Gör så här

1
Lägg gelatinet i kallvatten som täcker tills det mjuknat. Slå bort vattnet och mikra gelatinet flytande, cirka 20 sekunder på full effekt, passa noga.
2
Elvispa grädden som vanligt, med önskad smaksättning. När den börjar tjockna hälls det lätt svalnade gelatinet in i vinklade vispar så det sprider sig jämnt i grädden. Vispa grädden tjock men inte helt fast. Fyll grädden i spritspåse, gärna med munstycke. Ställ påsen i en kanna när du fyller, med munstycket uppvikt så grädden stannar svar. Kyl någon timme innan du spritsar.

Kommentar:
Vare sig man spritsar eller klickar grädden håller den formen bäst om man blandar i en aning gelatin. Grädden kan användas klassiskt naturell, eller smaksättas. Passar bra till semla och tårta.

Recept // Fler ägg & mejerirecept