Du behöver
- 1.5 st gelatinblad
- 5.5 dl vispgrädde
Gör så här
1
Lägg gelatinet i kallvatten som täcker tills det mjuknat. Slå bort vattnet och mikra gelatinet flytande, cirka 20 sekunder på full effekt, passa noga.
2
Elvispa grädden som vanligt, med önskad smaksättning. När den börjar tjockna hälls det lätt svalnade gelatinet in i vinklade vispar så det sprider sig jämnt i grädden. Vispa grädden tjock men inte helt fast. Fyll grädden i spritspåse, gärna med munstycke. Ställ påsen i en kanna när du fyller, med munstycket uppvikt så grädden stannar svar. Kyl någon timme innan du spritsar.
Vare sig man spritsar eller klickar grädden håller den formen bäst om man blandar i en aning gelatin. Grädden kan användas klassiskt naturell, eller smaksättas. Passar bra till semla och tårta.