Flygande Drake

Du behöver 600 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé 1 st lök gul i tunna klyftor matfett till stekning salt och peppar 400 g champinjoner små färska...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
  • 1 st lök gul i tunna klyftor
  • matfett till stekning
  • salt och peppar
  • 400 g champinjoner små färska
  • 3 dl sherry torr
  • 3 dl vispgrädde el valfri kokbar grädde
  • 1.5 st vitlöksklyftor hackade
  • maizena Ev snabbredning

Gör så här

1
Skär filéerna i mindre bitar.

2
Fräs löken mjuk och lägg över i en gryta.

3
Bryn köttet runt om i het panna och krydda. Lägg över till grytan tillsammans med sherryn och låt alltsammans puttra ihop, ca 10 min.

4
Dela champinjonerna om de är stora och stek dem. Ta upp kycklingen och häll i grädde, tillsätt fint riven vitlök, låt puttra till krämig konsistens. Lägg i kyckling och champinjoner, låt allt bli genomvarmt. Red ev. av med maizena snabbredning.

5
Strö över hackad persilja och servera kokt ris eller pressad potatis till.

6
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top