Du behöver
- 3 msk smör eller margarin
- 5 msk vetemjöl
- 4 dl mjölk
- salt 1 krm vitpeppar
- 2 krm muskotblomma riven
- 3 st ägg
- 3 dl pasta t ex makaroner
- 5 dl fisk kokt, kall i bitar (ca 1 kg rå lutfisk eller ca 600 g rå kolja)
Till servering:
ärter
2 msk rostad lök
Gör så här
1
Smält smöret, rör ner mjölet och vispa i mjölken. Koka 3 minuter till en tjock sås. Ta kastrullen av plattan. Smaka av med salt, vitpeppar och muskot. Skilj äggulorna från vitorna, vispa ner gulorna i såsen. Vänd ner pasta och fisk i såsen.
2
Smörj fyra portionsformar som rymmer 3–4 deciliter vardera. Vispa äggvitorna med några saltkorn till fast skum. Vänd ner äggvitorna i såsen med slickepotten. Fördela smeten i formarna.
3
Grädda på plåt strax under mitten i ugnen i 200 grader cirka 20 minuter.
4
Servera omedelbart med nykokta ärter som kryddats med rostad lök.