Fläskstek på svenska med sockerstekt potatis, rödkål, gelé och skysås

Du behöver 1 kg skinka färsk benfri med svål 1.5 tsk salt 1.5 krm svartpeppar 1 tsk ingefära mald Skysås: 4 dl sky 2 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg skinka färsk benfri med svål
  • 1.5 tsk salt
  • 1.5 krm svartpeppar
  • 1 tsk ingefära mald

Skysås:

4 dl sky
2 msk vetemjöl
salt svartpeppar

Tillbehör:

potatis små kokta bryns i smör med en aning strösocker och klippt persilja
rödkål (finns på burk)
gelé valfri sort

Gör så här

1
Skär skåror i svålen. Gnid in köttet med salt och kryddor. Lägg steken i en liten långpanna. Sätt i en köttermometer och placera långpannan i 175 grader varm ugn i 1 1/4 timme. Köttet har då en temperatur på 80 grader.

2
Ta steken ur ugnen och låt den vila en stund. Skär köttet i skivor. Lös upp skyn i en långpanna med lite hett vatten. Späd till 4 deciliter och gör en sås på vanligt sätt.


Kommentar:
Tips!
Visst kan du tillaga en fläskstek utan svål. Det är bara att följa receptet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top