Du behöver
- 3 dl kornris
- chili i tunna ringar
- 4 st fläskkotletter
- 1 msk smör
- salt, svartpeppar
- 200 g champinjoner färska
- 1 st gul lök finhackad
- 1 msk smör
- 0.5 msk vetemjöl
- 2.5 dl gräddmjölk Laga Mat 4 %
- 1 msk balsamvinäger
- salt, svartpeppar
- salvia färsk
Gör så här
1
Koka kornriset med chili 10 minuter eller enligt anvisning på förpackningen.
2
Lägg kotletterna i stekpanna med lite lättbrynt smör, eller i lätt oljad grillpanna. Stek 3–4 minuter på varje sida på drygt medelvarm platta. Salta och peppra under tiden.
3
Skiva champinjonerna och stek tillsammans med hackad lök i smör tills löken börjar bli mjuk. Rör ner mjöl och vispa i gräddmjölken. Koka upp, sjud 3 minuter och smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Servera köttet med kornris och champinjonsås, garnera med salvia.
Näringsvärde: Kcal 520, Fett 16 g, Kolhydrater 52 g, Fibrer3 g