Du behöver

  • 3 dl kornris
  • chili i tunna ringar
  • 4 st fläskkotletter
  • 1 msk smör
  • salt, svartpeppar
  • 200 g champinjoner färska
  • 1 st gul lök finhackad
  • 1 msk smör
  • 0.5 msk vetemjöl
  • 2.5 dl gräddmjölk Laga Mat 4 %
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt, svartpeppar
  • salvia färsk

Gör så här

1
Koka kornriset med chili 10 minuter eller enligt anvisning på förpackningen.
2
Lägg kotletterna i stekpanna med lite lättbrynt smör, eller i lätt oljad grillpanna. Stek 3–4 minuter på varje sida på drygt medelvarm platta. Salta och peppra under tiden.
3
Skiva champinjonerna och stek tillsammans med hackad lök i smör tills löken börjar bli mjuk. Rör ner mjöl och vispa i gräddmjölken. Koka upp, sjud 3 minuter och smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Servera köttet med kornris och champinjonsås, garnera med salvia.

Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 520, Fett 16 g, Kolhydrater 52 g, Fibrer3 g

Recept // Fler fläskköttrecept