Fläskkotlett med kål och äpple

Du behöver 4 st fläskkotletter gärna med ben salt, svartpeppar 1 msk smör 1 tsk timjan finhackad 1 st gul lök 2 st äpplen spetskål...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st fläskkotletter gärna med ben
  • salt, svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk timjan finhackad
  • 1 st gul lök
  • 2 st äpplen
  • spetskål eller vitkål
  • 2 msk smör
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk färsk timjan finhackad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 150 grader. Ta fram köttet, salta och peppra på bägge sidor. Hetta upp smöret i en panna och stek någon minut på varje sida så att det får stekyta. Krydda med 1 tsk timjan eller rosmarin.

2
Sätt in i ugnen och stek i cirka 8–10 minuter, tills köttet är genomstekt. Skala löken och skär i strimlor. Kärna ur och klyfta äpplet.

3
Skär kålen i klyftor, men behåll rotändan för att inte kålen ska dela sig. Sjud kålen i lättsaltat vatten cirka 3 minuter tills den börjar mjukna något. Skölj i kallt vatten.

4
Fräs lök och äpple med smör i cirka 5 minuter tills det mjuknat. Smaksätt grönsakerna med citronsaft, honung och timjan. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner kålen och servera till köttet.


Kommentar:
Tips! Vill du göra rätten matigare är kokt potatis gott till, gärna en mjölig sort.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top