Du behöver
- 4 st fläskkotletter gärna med ben
- salt, svartpeppar
- 1 msk smör
- 1 tsk timjan finhackad
- 1 st gul lök
- 2 st äpplen
- spetskål eller vitkål
- 2 msk smör
- 1 msk citronsaft
- 1 tsk flytande honung
- 1 msk färsk timjan finhackad
Gör så här
1
Sätt ugnen på 150 grader. Ta fram köttet, salta och peppra på bägge sidor. Hetta upp smöret i en panna och stek någon minut på varje sida så att det får stekyta. Krydda med 1 tsk timjan eller rosmarin.
2
Sätt in i ugnen och stek i cirka 8–10 minuter, tills köttet är genomstekt. Skala löken och skär i strimlor. Kärna ur och klyfta äpplet.
3
Skär kålen i klyftor, men behåll rotändan för att inte kålen ska dela sig. Sjud kålen i lättsaltat vatten cirka 3 minuter tills den börjar mjukna något. Skölj i kallt vatten.
4
Fräs lök och äpple med smör i cirka 5 minuter tills det mjuknat. Smaksätt grönsakerna med citronsaft, honung och timjan. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner kålen och servera till köttet.
Tips! Vill du göra rätten matigare är kokt potatis gott till, gärna en mjölig sort.