Fläskkotlett med champinjoner

Du behöver 400 g champinjoner delade smör 1 st rödlök skivad salt och nymalen vitpeppar 1 dl vatten 2 tsk kalvfond på flaska 2 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g champinjoner delade
  • smör
  • 1 st rödlök skivad
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk kalvfond på flaska
  • 2 msk balsamvinäger röd
  • 2 msk hackad persilja
  • 600 g fläskkotlett (eller 4 kotletter med ben)
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 1 msk smör + 1 msk rapsolja
  • potatismos till servering

Gör så här

1
1 Bryn svampen i smöret, fräs med löken någon minut, salta och peppra.

2
2 Häll på vatten, fond och balsamvinäger. Låt koka ihop någon minut, blanda i hackad persilja.

3
3 Salta och peppra fläskskivorna och stek dem 3 minuter på varje sida i en blandning av smör och olja.

4
4 Servera med hemlagat potatismos.


Kommentar:
Näringsvärde:Kcal 598, Fett 29, Kolhydrater 41, Fibrer 6

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top