Du behöver
- 400 g champinjoner delade
- smör
- 1 st rödlök skivad
- salt och nymalen vitpeppar
- 1 dl vatten
- 2 tsk kalvfond på flaska
- 2 msk balsamvinäger röd
- 2 msk hackad persilja
- 600 g fläskkotlett (eller 4 kotletter med ben)
- salt och nymalen vitpeppar
- 1 msk smör + 1 msk rapsolja
- potatismos till servering
Gör så här
1
1 Bryn svampen i smöret, fräs med löken någon minut, salta och peppra.
2
2 Häll på vatten, fond och balsamvinäger. Låt koka ihop någon minut, blanda i hackad persilja.
3
3 Salta och peppra fläskskivorna och stek dem 3 minuter på varje sida i en blandning av smör och olja.
4
4 Servera med hemlagat potatismos.
Näringsvärde:Kcal 598, Fett 29, Kolhydrater 41, Fibrer 6