Fläskkarréspett i örtmarinad

Du behöver 8 st bambupinnar 600 g fläskkarré 2 st vitlöksklyftor 1 st kvist rosmarin 1 st timjan kvist 2 dl olivolja 0.5 tsk salt...

Tillagningstid: 40 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 8 st bambupinnar
  • 600 g fläskkarré
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st kvist rosmarin
  • 1 st timjan kvist
  • 2 dl olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • citronpeppar eller örtsalt

Gör så här

1
Låt pinnarna till spetten ligga en stund i vatten så att de inte börjar brinna vid grillningen. Skär upp karrén i bitar. Trä på bitarna på spett. Hacka vitlöken och örterna. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och låt köttet ligga i cirka 2 timmar i marinaden.

2
Ta upp spetten ur marinaden, låt oljan rinna av. Lägg remsor av aluminiumfolie, cirka 5 centimeter breda, på grillen och lägg träspettet på folien så att det inte förkolnar eller börjar brinna. Grilla spetten runt om tills de fått fin färg och är genomgrillade. Krydda med citronpeppar eller örtsalt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top