Fläskkarré med rödkål

Du behöver 1 kg mjölig potatis salt 1 knippa persilja 4 skivor fläskkarré smör till stekning peppar 2 dl äppelmust 400 g konserverad rödkål 1–2...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg mjölig potatis
  • salt
  • 1 knippa persilja
  • 4 skivor fläskkarré
  • smör till stekning
  • peppar
  • 2 dl äppelmust
  • 400 g konserverad rödkål
  • 1–2 syrliga äpplen

Gör så här

1
Skala och koka potatisen i saltat vatten med persilje-stjälkarna, grovhacka bladen och spara. När potatisen ska serveras strös bladhacket på.

2
Lägg lock på kastrullen och skaka kort men kraftfullt, så potatisen krossas.

3
Bryn fläskkarrén till fin färg i smöret på hög värme, salta och peppra under tiden. Slå på

4
äppelmust, sänk värmen och låt bräsera under lock 5–6 minuter. Servera skyn till köttet.

5
Värm rödkålen, grovriv ner äpplena och vänd om.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top