Du behöver

  • 150 g champinjoner i bitar
  • 1 msk smör
  • 600 g benfri fläskkarré strimlad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 st gul lök hackad
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kalvfond koncentrerad
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1.5 msk majsenaredning
  • 2 tsk dijonsenap ljus
  • 2 msk rårörda lingon
  • salt och peppar
  • hackad persilja
  • potatis till kokning

Gör så här

1
1 Bryn svampen i smör, ställ åt sidan. Stek fläsket i het panna med olja, blanda i löken mot slutet.
2
2 Lägg i svampen, tillsätt vatten, fond och grädde. Koka ihop under 3 minuter, red av med majsenaredning.
3
3 Rör i senap och lingon, smaka av med salt och peppar och ge ett uppkok, strö över persilja. Servera potatis till.

Recept // Fler fläskköttrecept