Du behöver
- 400 g fläskfilé
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 150 g champinjoner
- 250 g broccoli
- 1 st paprika röd eller gul
- rapsolja att steka i
- salt och peppar
- 1 dl vatten
- 3 msk japansk soja
- 2 tsk sriracha
- 0.5 st lime saften
- 2 tsk finriven färsk ingefära
- 100 g salta cashewnötter
Servering: 4 portioner nykokt jasminris
Gör så här
Putsa och skär fläskfilén i tärningar. Lägg åt sidan.
Hacka löken och pressa eller riv vitlöken. Dela champinjonerna i skivor. Skär bort den nedersta delen av broccolin. Dela resten av broccolin och paprikan i bitar.
Stek lök och vitlök i rapsolja i en stekpanna. Löken ska bli mjuk och glansig. Lägg över löken i en gryta så länge. Stek champinjoner, broccoli och paprika i omgångar, lägg över det stekta i grytan allteftersom.
Stek fläskfilén, hälften åt gången, och lägg över den i grytan. Salta och peppra.
Vispa ur stekpannan med vattnet, tillsätt skyn till grytan. Tillsätt japansk soja, sriracha, lime och ingefära till grytan och låt alltsammans småkoka i någon minut. Strö över cashewnötter och servera med jasminris.
Tips: Grönsakerna kan ersättas med andra, till exempel morot, blomkål och vitkål.
Fläskfilé med sitt möra, fina kött passar alldeles utmärkt till en wok. Sriracha, som är en stark asiatisk chilisås, hittar du i lite större butiker.