Fläskfiléwok med cashewnötter

Du behöver 400 g fläskfilé 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 150 g champinjoner 250 g broccoli 1 st paprika röd eller gul rapsolja...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g fläskfilé
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 150 g champinjoner
  • 250 g broccoli
  • 1 st paprika röd eller gul
  • rapsolja att steka i
  • salt och peppar
  • 1 dl vatten
  • 3 msk japansk soja
  • 2 tsk sriracha
  • 0.5 st lime saften
  • 2 tsk finriven färsk ingefära
  • 100 g salta cashewnötter

Servering: 4 portioner nykokt jasminris

Gör så här

1

Putsa och skär fläskfilén i tärningar. Lägg åt sidan.

2

Hacka löken och pressa eller riv vitlöken. Dela champinjonerna i skivor. Skär bort den nedersta delen av broccolin. Dela resten av broccolin och paprikan i bitar.

3

Stek lök och vitlök i rapsolja i en stekpanna. Löken ska bli mjuk och glansig. Lägg över löken i en gryta så länge. Stek champinjoner, broccoli och paprika i omgångar, lägg över det stekta i grytan allteftersom.

4

Stek fläskfilén, hälften åt gången, och lägg över den i grytan. Salta och peppra.

5

Vispa ur stekpannan med vattnet, tillsätt skyn till grytan. Tillsätt japansk soja, sriracha, lime och ingefära till grytan och låt alltsammans småkoka i någon minut. Strö över cashewnötter och servera med jasminris.

6

Tips: Grönsakerna kan ersättas med andra, till exempel morot, blomkål och vitkål.


Kommentar:
Fläskfilé med sitt möra, fina kött passar alldeles utmärkt till en wok. Sriracha, som är en stark asiatisk chilisås, hittar du i lite större butiker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top