RECEPT FRÅN IK

Fläskfilégryta med purjo och mango chutney

Av .

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g fläskfilé (det går bra med kotlett eller karré också)
  • salt svartpeppar
  • smör
  • purjolök (ca 200 g), strimlade
  • 0.5 dl mango stark chutney
  • 0.5 tsk ingefära
  • 2 dl grädde valfri sort
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 1 msk kinesisk soja
  • majsenaredning brun som strös direkt i såsen

Gör så här

1
Salta och peppra köttet. Bryn det. Lägg över i gryta och bryn därefter purjolöken.
2
Placera löken i grytan tillsammans med mango chutney, ingefära, grädde, mjölk, vatten, tärning och soja. Låt småkoka i cirka 20 minuter eller tills köttet känns mört. Red av skyn med redningen.

Recept // Fler fläskköttrecept